Het Sportmonument van Wageningen

Op 5 mei 1952 wordt in Wageningen het Sportmonument onthuld met namen van zeventien sportlieden die in de oorlog zijn omgekomen, óók van Eimers. De foto van het Sportmonument is via Wikipedia.

Lees meer

KNVB monument

Op 10 december 1949 is de onthulling van het KNVB-monument, waarop de naam van Eimers is vermeld.

Lees meer

Antonius Eimers begraven

Antonius Eimers wordt op 29 september 1944 begraven op de algemene begraafplaats te Wageningen. Zijn vader kan hier niet bij zijn vanwege zijn verwondingen. De rest van de familie wordt de toegang geweigerd. De foto van de begraafplaats is via Wikicommons.

Lees meer

Antonius Eimers gedood

Op 27 september 1944 wordt een deel van Wageningen ontruimd. De familie Eimers is al weg, maar Toni gaat met zijn gezin nog even terug naar de Veerstraat om noodzakelijke spullen te halen. “Ik ben zo bang!”, zegt Toni, waarna een granaat inslaat. Toni sterft ter plaatse door een granaatscherf in zijn hals, 12 jaar oud. Zijn vader is zwaar gewond, maar overleeft. De foto van de evacuatie van Wageningen is via de Beeldbank Wageningen

Lees meer

Duitse inval

Tijdens de Duitse inval op 10 mei 1940 is Toni acht jaar oud. Hij woont met zijn ouders Teunis Eimers en Wilhelmina Sophia Berendina Selbach en zus Annie aan de Veerstraat.

Lees meer