Monumenten

Op 5 mei 1951 is de presentatie van de namenlijst van oorlogsslachtoffers van de toenmalige Rijks HBS, ook met de naam van Van Poeteren. Precies een jaar later onthult de moeder van Van Poeteren in Wageningen het Sportmonument met namen van zeventien sportlieden die in de oorlog zijn omgekomen, óók haar zoon. De foto van het Sportmonument is via Wikipedia.

Lees meer

KNVB monument

Op 10 december 1949 is de onthulling van het KNVB-monument, waarop de naam van Van Poeteren is vermeld.

Lees meer

Herdenkingsdienst

Op 19 september 1945 is er een herdenkingsdienst in de Nieuwe Kerk in Delft voor de gevallen studenten. Ook Van Poeteren wordt hier genoemd. Premier Schermerhorn is aanwezig. Hij benadrukt dat de jongens studenten zijn, maar “eerst en voor alle dingen jonge menschen met een sterk gevoel voor recht en gerechtigheid”.

Lees meer

Engelandvaarder

Op 9 maart 1942 vertrekken Van Poeteren en zijn studievriend Jan Andriesse vanaf het strand van Vlissingen met een verlengde kano met zeil en sterke motor om naar Engeland te varen. Ze hebben waardevolle militaire gegevens bij zich. Na de oorlog wordt duidelijk dat ze nooit zijn aangekomen. Onduidelijk blijft hoe en wanneer ze zijn omgekomen. Van Poeteren wordt 26 jaar. Er zijn meer Engelandvaarders onder de omgekomen voetballers, zoals Adolf van Nol (Oosterpark uit Amsterdam), Leonardus Boere (Oudewater), Nicolaas

Lees meer

Duitse inval

Op 10 mei 1940 is de Duitse inval. Van Poeteren is dan 24 jaar oud. Hij woont in Vlissingen als ingenieur.

Lees meer

Gustaaf Gerhard van Poeteren geboren

Gustaaf Gerhard (Guus) van Poeteren wordt geboren op 19 december 1915 in Wageningen. Hij speelt als keeper bij de Wageningse Voetbal Vereniging WVV en behaalt zo zelfs het Nationale Studentenelftal. Na zijn diploma op de HBS begint hij een studie in Delft. Van Poeteren is ook lid van de Scouting in Wageningen.

Lees meer