Stolpersteine

Op 15 september 2021 worden er bij het voormalige woonhuis van de familie Hartog Stolpersteine geplaatst. Het is een initiatief van Valerie en Maurits Hendriks nadat zij deze vreselijke geschiedenis hebben ontdekt. Maurits Hendriks is werkzaam voor NOC*NSF. De foto is via de Stichting Stolpersteine.

Lees meer

KNVB monument

Op 10 december 1949 is de onthulling van het KNVB-monument. De naam van Philip Hartog staat hier ook op.

Lees meer

Vermoord

Op 16 april 1943 wordt Philip Hartog vermoord, 11 jaar oud. Ook zijn ouders worden vermoord: Nathan Herman Hartog (37) en Clara Hartog-Cohen (35)

Lees meer

Gedeporteerd

Philip Hartog wordt met zijn ouders vanuit huis naar Kamp Westerbork gedeporteerd. Op 13 april 1943 worden ze op een transport naar Sobibor verplaatst. Op diezelfde dag worden in totaal 1154 mensen vanuit Westerbork afgevoerd naar de vernietigingskampen

Lees meer

Openbare school voor Joden verboden

Op 1 september 1941 wordt het Joodse kinderen verboden om nog naar een openbare school te gaan. Het is één van de vele maatregelen van de bezetters als voorbereiding op de Holocaust.

Lees meer

Philip Hartog geboren

Philip Hartog is geboren op 10 mei 1931 in Arnhem. Samen met zijn ouders woont hij op de Van Pallandtstraat 26 in Arnhem. Hij is lid van voetbalclub Vitesse in die plaats.

Lees meer