Toegevoegd aan monument

Op 27 augustus 2021 wordt bekend dat de naam van De Haan wordt toegevoegd aan het monument ter nagedachtenis aan Heerenveners die in de Tweede Wereldoorlog door oorlogshandelingen zijn omgekomen. De foto is via Wikicommons.

Lees meer

KNVB monument

Op 10 december 1949 is de onthulling van het KNVB-monument. De naam van De Haan staat daar niet op.

Lees meer

Pieter de Haan overleden

Pieter de Haan sterft op 10 juli 1943 tijdens zijn dwangarbeid aan de Birma spoorlijn, vermoedelijk als enige inwoner uit Heerenveen. De foto is via Wikicommons.

Lees meer

Pieter de Haan gevangen

Op 8 maart 1942 wordt Pieter de Haan in Bandung door de Japanners opgepakt als krijgsgevangene. De foto van Bandung is via Wikicommons.

Lees meer

Japanse inval

Op 17 december 1941 begint Japan met de aanval op Nederlands-Indië. Pieter de Haan is dan 29 jaar. De foto van Japanse aanval op Java is via Wikicommons.

Lees meer

Naar Nederlands-Indië

Pieter de Haan vertrekt op circa 1 april 1938 naar Nederlands-Indië als KNIL-soldaat. Hij voetbalt weliswaar in het eerste elftal, maar maatschappelijk heeft hij het moeilijk De afbeelding is via Wikicommons.

Lees meer

Geboorte Pieter de Haan

Pieter de Haan is geboren op 18 januari 1912 in Heerenveen, op Het Meer 58. In het seizoen 1929/1930 debuteert hij in het eerste elftal van Heerenveen. Hij is zo nog enkele jaren teamgenoot van Abe Lenstra geweest. Afbeelding via Wikicommons.

Lees meer