Sportmonument

Op 5 mei 1952 wordt in Wageningen het Sportmonument met namen van zeventien sportlieden die in de oorlog zijn omgekomen, óók van de gebroeders Westland. De foto van het Sportmonument is via Wikipedia.

Lees meer

KNVB monument

Op 10 december 1949 is de onthulling van het KNVB-monument, waarop de naam van Westland is vermeld.

Lees meer

Begraven in Wageningen

Willem Westland wordt op 8 november 1945 herbegraven op de Algemene Begraafplaats in Wageningen. In 1998 worden zijn stoffelijke resten overgebracht naar het ereveld in Loenen. De foto is via de Oorlogsgravenstichting.

Lees meer

Executie

Op 6 juni 1944 worden Willem en Jacobus Westland gefusilleerd in de Kennemer duinen bij Bloemendaal. De foto van de opgravingen van de slachtoffers in de Kennemer duinen is via Wikicommons.

Lees meer

Arrestatie

Willem en Jacobus Westland worden op 23 mei 1944 gearresteerd tijdens een inval op hun onderduikadres in Slochteren en naar Kamp Vught gedeporteerd. Tijdens een proces worden ze ter dood veroordeeld. De afbeelding van Kamp Vught is via Oorlogsbronnen.

Lees meer

Duitse inval

Op 10 mei 1940 is de Duitse inval. Westland is dan 40 jaar oud. Samen met zijn broers Jacobus, Cees en Jo helpt hij zijn Amsterdamse vrienden bij hun onderduik, onder meer in een hotel, waarvan hij eigenaar is. In maart 1943 geven Willem en Jacob Westland de opdracht tot de moord op de NSB-hoofdcommissaris Willem Versteeg, maar die mislukt. De broers moeten onderduiken.

Lees meer

Willem Westland geboren

Willem Westland is op 8 april 1900 geboren in Wageningen. Hij is lid van voetbalclub Wageningen. Zijn vader is lid van de gemeenteraad. Samen met zijn broer Jacobus is Willem eigenaar van drie bioscopen en een hotel. In 1934 leggen zij een wielerbaan aan in Wageningen. Via wekelijkse bezoeken aan de Amsterdamse filmbeurs leren de broers veel Joodse Amsterdammers kennen. Zijn broer trouwt met een Joodse vrouw en stapt daarvoor over naar het Joodse geloof. De foto is via Wageningen

Lees meer